HONEY_GLAZED_CARROTS_GREEN_BEANS
Mancare de Fasole verde
July 13, 2016
Arata tot

Calamar fript cu orez negru si legume la wok

caracatita

Calamar fript cu orez negru si legume la wok

Ingrediente (2 portii):
2 bucăţi calamar a câte 250 gr, preferabil proaspăt
O ceaşcă de orez
Legume pentru wok: morcovi, ardei, ceapă verde, ce aveţi la îndemână
Ulei de floarea soarelui de bună calitate (puteţi folosi şi ulei de măsline)
Un căţel de usturoi
O lingură de pătrunjel
Sare, piper

Mod de preparare:

1. Se curăţă calamarul, se crestează (există mai multe variante, am ales-o pe cea care are ca rezultat un “acordeon”), se pune la marinat cu usturoiul zdrobit şi puţin ulei. Se ţine la rece 30 de minute.
2. Orezul se fierbe cu 2 ceşti de apă, un vârf de sare şi o lingură de ulei. Dacă mai e nevoie, mai adăugaţi lichid priligy. Dacă aveţi, puteţi înlocui apa cu supă de legume, va fi mai gustos. Orezul negru fierbe mai lent decât orezul comun şi bobul rămâne ferm, cu o consistenţă asemănătoare cu arpacaşul. Are o aromă de nucă, foarte specială. Când e gata (cca 25 de minute), potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi-l la cald.
3. Pregătiţi legumele de wok: se curăţa şi se taie în bastonaşe de dimensiuni egale.
4. Încingeţi o plită de fontă sau o tigaie solidă. Scoateţi calamarul din marinada, asezonaţi-l cu sare şi piper.
5. Când plita e fierbinte, mai întâi aşezaţi tubul de calamar, care e mai gros, apoi tentaculele, care sunt mai fragile. Se frig până se rumenesc uşor pe ambele părţi, dar nu trebuie să se ardă sau să se usuce. Focul trebuie să fie rapid, astfel încât să nu ţineţi calamarul pe plită mai mult de 2-3 minute, altfel nu va mai fi fraged.
6. În paralel se călesc legumele într-un wok sau o tigaie încinsă cu puţin ulei.
Sincronizarea e importantă, în momentul în care luaţi calamarul de pe plită trebuie să aveţi şi legumele gata. Se servesc cu orezul negru şi se presară pătrunjel